جزریه یا همان بیسکویت با دسر هویج یکی از شیرینی های خوشمزه و اصیل ترکیه به خصوص استانبول است.


مواد لازم برای بیسکویت با دسر هویج (جزریه)

  • هویج: 6 عدد بزرگ
  • آب:1 استکان (80 گرم)
  • شکر: از نصف لیوان کمی بیشتر
  • عسل:1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه:1 قاشق چای خوری (یا کمی زعفران)
  • فلفل بهار: 1 قاشق چای خوری (از ادویه فروشی بگیرید)
  • دارچین:1 قاشق چای خوری
  • میخک: اندازه نوک قاشق چای خوری
  • گردو یا فندق: 1 استکان (هر کدام را که در خانه دارید)
  • پودر نارگیل: به میزان لازم
  • نشاسته ذرت: 1 قاشق مربا خوری کمی سرپر


روش تهیه بیسکویت با دسر هویج (جزریه)


هویج ها را پوست بکنید و بشویید و حلقه ای (گرد) خرد کنید.
بعد از اینکه هویج ها را خرد کردید،آن ها را در یک قابلمه تفلون بریزید و 1 استکان آب روی آن ها بریزید و به خوبی بپزید. هویج های پخته شده را در غذاساز بریزید و پوره کنید و دوباره در قابلمه بریزید و شکر و عسل و ادویه ها را اضافه کرده و کمی هم با این شکل بپزید. نشاسته را با کمی آب ترکیب کنید تا حل شود و به مخلوط هویج اضافه کنید. برای اینکه ته نگیرد و نسوزد مدام هم بزنید.
وقتی این ترکیب به غلظت رسید و قوام گرفت آماده است، حالا گردوهای خرد شده را هم اضافه کنید و دوباره با هم ترکیب کنید. در کف یک ظرف پیرکس مستطیل مقدار زیادی پودر نارگیل بپاشید و مخلوط هویج پخته شده را روی پودر نارگیل ها بریزید و به صورت یک لایه نازک به کمک لیسک صاف کنید.
دوباره روی هویج ها پودر نارگیل بپاشید و در یخچال بگذارید تا سرد شود .من بعد از اینکه سرد شد برش زدم و بین بیسکویت ها گذاشتم و با کرم شانتی فرم گرفته (خامه قنادی فرم گرفته) تزیین کردم و به این شکل درآوردم.اگر بخواهید ساده و یا به هرشکل دوست دارید سرو کنید، به هر شکل که باشد عالی است. نوش جان🌸